Superliga AGF Esbjerg 2019

Søndag på Stadion

AGF Esbjerg Flickr-album

Jeg slår “til daglig” mine folder på Riisvangen Stadion i Aarhus Nord. Et relativt lille stadion i sammenligning, hvor man er tæt på det hele. AGF er i sammenligning noget større og professionelt opbygget. Begge dele har deres charme og berettigelse.

Jeg fik chancen for at prøve kræfter med en superliga kamp, og 1. september 2019 var en dag med stort fremmøde. Jeg tog bussen i god tid, så jeg havde tid til at finde frem til presserummet. Der var allerede mange fans med bussen, som også stod af ved Tivoli Friheden.

Mange professionelle fotografer tager to kameraer med med hver deres optik, så der ikke skal bruges tid på at skifte optik, og desuden er det en backup, hvis det ene kamera sætter ud. Den recept fulgte jeg. Vidvinkel til moderat tele på det ene, og tele på det andet. (Plus et lille systemkamera til lidt casual pictures). Ekstra batterier og hukommelseskort og en flash, som aldrig kom i brug.

Efter akkreditering i presserummet ca. 10.30 var det med at få overblik over, hvor de gode billeder ville være. Med pressekort og -vest havde jeg adgang overalt.

Jeg havde researchet lidt op til dagen, og hjælpsomme vager/ansatte hjalp på dagen med mine spørgsmål om, hvor tingene var henne.

Der var ekstra aktiviteter.

For det første havde AGF´s samarbejdsklubber møde på Stadion og en pris til årets klub blev uddelt.

For det andet Havde AGF i samarbejde med FO Aarhus inviteret 500 flygtninge gratis til fodbold. Det var min opgave at få nogle billeder af dem.

Der var indrettet et område til højre for indgangen, hvor børn kunne lege med hoppeborg, skyde på mål og kramme en maskotbamse, der gik rundt. For flygtningene var der telte med jobmesse.

Kampen begyndte kl. 12, og det lykkedes med lidt hjælp at finde det tribuneafsnit, hvor flygtningene skulle være, og herefter var opgaven at få nogle stemningsbilleder, både af dem og de andre tilskuere.

Til sidst i kampen, ca. 13.30 gik jeg ind på løbebanen og fik under resten af kampen billeder i jordhøjde, blandt af en masse børn, der engageret fulgte med i kampen. En del af børnene ville gerne give high fives, og det er undertiden en del af af fotografrollen at være med på lidt sjov, så der blev high fivet en del på vej hen til A tribunen.

Efter kampen var det op omkring presserummet og aflevere vesten. Der sad flere journalister og arbejdede med billeder til artikler og TV indslag. Jeg er vant til et andet workflow som ambitiøs amatør, hvor jeg tager “dagens høst” med hjem og redigerer/ sender billeder hurtigst muligt.

Derefter var det gåtur ind ad Stadion Allé med mange fans. Jeg tog en bus fra Søndre Ringgade og var hjemme ca. kl. 15.

Alt i alt en stor oplevelse at se en større klub indefra og få mulighed for at prøve kræfter med nogle uvante forhold.

Tak for en god dag!

Deling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *